closeup-portrait-woman-clean-skin-260nw-1108612742

 

Salicylzuur

Salicylzuur is een betahydroxyzuur (BHA). Deze groep zuren is afgeleid van alphahydroxyzuren (AHA’s). Waar AHA’s in water oplosbaar zijn, zijn BHA’s in vet oplosbaar doordat ze een extra koolstofverbinding bevatten.

Salicylzuur is een

Salicylzuurpeeling

voor de gemengde huid, de vette huid en acne

Wat is Salicylzuur?

BHA ( Bèta Hydroxyde Acid ) wordt gewonnen uit de bast van de wilgenboom. Het is een Carbonzuur die, net als fruitzuren, de hoornlaag verweken. Salicylzuur heeft de eigenschappen om diep in de poriën de opgehoopte dode huidcellen te verwijderen en porie te reinigen. Ook heeft het ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. We gebruiken Salicylzuur daarom vooral voor de “verstopte” huid met open en/of gesloten comedonen.

Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van de individuele huidconditie en van het gewenste resultaat.

 

 

Salicylzuur peelingWat is acne?

Acne is een aandoening van de talgklieren, waar iedereen in meer of mindere mate last van (gehad) heeft. Dode huidcellen verstoppen vervolgens de uitgangen van de talgklieren. Hierdoor ontstaan afgesloten talgklieren (comedonen). De wand van de talgklier kan barsten, wat leidt tot een pijnlijke ontsteking van de huid.

We onderscheiden open en gesloten comedonen:
• Gesloten comedonen, de talg is zichtbaar als witte “kopjes ”of puistjes.
• Open comedonen, deze zijn grijs of zwart van kleur.

 

 

Na de behandeling
Het advies is om na de behandeling  een zonnecrème met minimaal factor 30 of hoger te gebruiken, zeker gedurende de zomermaanden (maart t/m september). Tijdens de wintermaanden kan deze vervangen worden door een hydraterende crème met een lagere SPF erin.

  • Na de peeling kan de huid gedurende 1 à 2 dagen roodheid en soms schilfering gaan vertonen.
  • De huid kan een lichte irritatie vertonen gedurende de eerste 24-28 uur.
  • Gedurende de behandelperiode de huid niet blootstellen aan de zon of zonnebank, in verband met kans op pigmentvorming.
  • Gebruik altijd een beschermingsproduct met minimaal factor 30 of hoger.

Resultaat
De meeste mensen zien al na de eerste behandeling dat de huid er stralender uitziet en beter aanvoelt, maar om een optimaal resultaat te verkrijgen adviseren wij minimaal een kuur van 6 behandelingen van eens per twee à drie weken waarbij we het percentage van de glycolzuur kunnen verhogen.

partner-logo01
klapp
germaine-de-capuccini
piura